Min fødsel og hvorfor jeg har svært ved at give slip

Jeg kunne ikke gøre det uden mine to jordemødre

12107257_1612764302321045_5403089232886341443_n

I mit sidste indlæg skrev jeg om min fødsel (læs det her) og nævnte kort mine to jordemødre som hjalp mig igennem det hele.

IMG_5385

Jeg var super heldig under min fødsel, da jeg havde min jordemoder med mig under hele forløbet. Om morgen var der dog vagtskifte, så der fik jeg en ny jordemoder, men det var helt ok, for hun var ligeså sød og jeg følte mig ligeså tryg ved hende.

Jeg var faktisk ret overrasket over, at min jordemoder var hos mig hele tiden. Jeg spurgte også om hun ikke skulle ind til andre, men lige den nat var der ikke så travlt, så hun kunne blive hos mig hele tiden. Jeg kunne simpelt hen ikke have klaret det uden hende, og jeg var lykkelig og tryg ved at hun var hos mig under hele forløbet. Hvis hun var gået fra mig var jeg gået i panik tror jeg. Jeg havde virkelig brug for hende.

På et tidspunkt skulle hun tisse og jeg var lige ved at dø og græd næsten over, at hun skulle gå fra mig…haha jeg var godt bedøvet, så følelserne kørte op og ned 🙂

Det var en kæmpe luksus, at min jordemoder kunne være hos mig, for forholdene bliver værre og værre for jordemødre rundt omkring på hospitalerne. Jeg har poste videoen nedenfor for at gøre alle opmærksom på hvilken forfærdelige forhold jordemødrene har i dag. Politikerene vælger at spare masser af penge på det område, og det gør, at jordemødrene aldrig har haft så travlt, som de har idag. De kan slet ikke give hver enkelt fødene den tryghed der er vigtig, for at komme igennem en fødsel. Jeg synes det er så uhyggeligt hvad de enkelte jordemødre fortæller i videoen. Det gør så ondt at de ikke kan udføre deres arbejde, så det er tilfredsstillende for dem selv.

50 jordemødre fra hele landet fortæller om virkeligheden på fødegangen. De fortæller ærligt om deres oplevelser, frustrationer, bekymringer og tanker. Og når jeg ser videoen tænker jeg, at det kommer snart til at gå helt galt. Deres arbejdspres er alt for stort og de kan slet ikke yde omsorg for kvinderne og ofte bliver kvinderne ladt alene selvom de er ved at føde. Det er så uhyggeligt. Tænk hvis ens jordemor rendte frem og tilbage og slet ikke kunne guide en. Tænk hvis man var overladt det meste af tiden til sig selv. Tænk hvis de bliver så stresset, at de overser røde alarmklokker der gør, at vi mister liv. Jeg tør slet ikke tænke den tanke.

https://youtu.be/L4tNqbJHrFY

Læs mere her på Facebook- Jordemødre for livet. Like deres side og vær med til at støtte vores alle sammen mest fantastiske jordemødre, der hjælper os gennem den smukkeste og vildeste oplevelse vi kan få her i livet…:)

Del også gerne videoen 🙂

 

 

2 kommentarer

  • Hanne

    Ja, længe leve Danmarks JORDEMØDRE, som istedet skulle hedde LIVGIVENDEMOR. DANMARKS KOMMENDE MØDRE KAN IKKE UNDVÆRE JER

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fødsel og hvorfor jeg har svært ved at give slip