Tusind tusind tak!

Man kan altså ikke have to fædre!!

IMG_5637

Det er den sætning jeg frygter, at Maggie kommer hjem en dag fra skole og siger! Eller måske er frygter så voldsomt sagt, men jeg ved, at der nok skal være nogen der vil fortælle hende, at det ikke er normalt at have to fædre, og det kan man ikke have.

Hvis hun en dag kommer hjem og er forvirret, vil vi tale med hende om vores måde at leve på som familie, og om hvordan vi hænger sammen. Vi vil støtte hende og guide hende så godt vi kan. Vi vil gennem hendes opvækst ruste hende så godt vi kan, til at tackle hvis der skulle opstå nogen ikke så rare episoder.

Hjemme os kan man nemlig godt have to fædre. Altså vi ved jo godt der kun er en biologisk far, men både Silas og Johannes er Maggies fædre. I skilsmisse familier kan der også godt være flere fædre – en biologisk og måske moderens nye mand, som så er bonus far. Hos os er der igen bonusfar. Silas og Johannes er begge fædre på lige vilkår.

Det jeg frygter er, at når Maggie skal i skole, er ikke så meget børnene, men faktisk forældrene. Børn er meget ligetil og åbne for alt, også en anerledes måde at leve på. Hvis Maggie siger hun har to fædre til børnene, så vil de nok bare sige ok. Men jeg er også sikker på, at når børnene kommer hjem og siger “Maggie fra klassen har to fædre”, at forældrene siger til dem, at det kan man altså ikke have. Man kan kun have en rigtig far. Børnene vil så komme i skole og sige til Maggie, at hun er forkert på den og hendes familie ikke er rigtig.

 

IMG_6694      IMG_6152

Det jeg vil ønske er, at folk er lidt mere åbne for at børn godt kan komme fra anerledes familiekonstellationer. Og det faktisk ikke er så meget anerledes end skilsmissebørn. Vi er en helt “normal” familie med en mor og en far og en far 😉 Så jeg vil håbe, at forældre vil prøve at tale med deres børn om andre måder at leve på, så børnene er klar på, hvis der er nogen i klassen der har to fædre eller to mødre.

Selvfølge skal Maggie vide hvem hendes biologiske far er, hvis hun en dag spørger ind til det. Det er der ingen tvivl om. Børn går meget op i at vide hvor de kommer fra, så de kan spejle sig i deres forældre. Jeg tror dog for Maggies vedkommende, så har hun altid haft to fædre, så det kan være hun ikke går så meget op i det, når hun bliver ældre. Det er normalt for hende.

Hvad skal Maggie kalde sine fædre?

Vi har talt meget frem og tilbage om hvad Maggie skal kalde sine fædre når hun kan tale. Ingen af dem havde lyst til at hedde dad eller daddy eller noget helt tredje. De har faktisk fra starten været ret enige om, at de begge vil kaldes “far”. Vi tilføjer så “Far Silas” og “Far Joe”.

Mange har sagt, at det kommer ikke til at kunne lade sig gøre. De skal hedde noget forskelligt ellers bliver Maggie forvirret. Vi er ikke typerne der planlægge fremtiden ned til mindste detalje. Vi tager det mere som det kommer hen af vejen. Så hvis det bliver et problem, så tager den op til den tid. Hvis der er for stor forvirring, så vil de finde ud af hvad de så vil kaldes. Men lige nu er det Far Joe og Far Silas 🙂

Maggie snor allerede sine fædre om sin lillefinger…hehe ;)) og måske moderen også 🙂

IMG_6482

24 kommentarer

 • Ida Rasmusen

  Hej Louise

  Mit navn er Ida, jeg går i 3.g og bliver student til sommer. Jeg skriver til dig, da jeg er i gang med at forbedrede mig til min afsluttende AT-eksamen, som omhandler Alternative familieformer herunder regnbuefamilier. Af den grund var det oplagt at tage udgangspunkt i dig og din familie, og jeg har derfor arbejdet med dokumentarserien, ”Silas – Mig, min mand og min kone”. Det har været utrolig spændende og livsbekræftende at arbejde med regnbuefamilier – i særdeleshed jeres regnbuefamilie. Jeg kunne forestille mig, at du har meget at se til, men hvis du har tid og lyst ville jeg blive rigtig glad, hvis du ville svare kort på et par spørgsmål.

  Hvordan er en regnbuefamilie anderledes end en almindelig kernefamilie?

  Ser du regnbuefamilien som et alternativ til kernefamilien?

  Tror du, at udbredelsen af regnbuefamilier kan medvirke til øget tolerance i samfundet?

  Hvordan synes du medierne fremstiller regnbuefamilier?

  Tak for din tid og hjælp!

  Med venlig hilsen
  Ida

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Bom

  Jeg ved godt det ikke er helt det samme, men jeg er vokset op med 2 faster Hanne og den dag idag ved vi godt hvilken faster vi snakker om selvom de hedder det samme, så det bliver intet problem for jeres datter❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Det bliver så meget mere normalt at leve sådan som i gør eller på andre måder som at børn ingen far har eller ingen mor har. Og man er det man vælger. Og ingen af dem er bonus Far de er begge fædre og derfor er det jo bare at sige far Silas og far Joe. Det bliver hverdag for hende at hun kalder dem det.
  Så det er normalt for jer og sådan skal i altid leve det. Drengene er fædre og du er mor til Maggie My og det er det. 🙂 synes det er så fantastisk og elsker jeres programmer. Er stor fan af jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Tusind tak for de søde ord 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mona

  Far-titlen er noget man gør sig fortjent til, det handler ikke om biologi…og jeg tænker, at de to vigtigste mænd i den unge dames liv i den grad har fortjent den ;-). Hun kan sagtens finde ud af det, der er vel efterhånden lige så mange familier, der ikke er efter bogen, som der er efter den ;-).
  Hjemme hos os sagde min datter, da hun var 6 år, til en veninde: “Du skal møde min mor og far, det er hende her :-)”.
  Det virker som om I har en pragtfuld familie fyldt med kærlighed, det kan man ikke tage for givet uanset sammensætningen – så al mulig lykke til jer og jeres prinsesse :-)!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Tusind tak for den søde hilsen 🙂 Og ja Maggies fædre har i den grad fortjent en far medalje. De er de bedste til at støtte, hjælpe osv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Fantastisk indlæg! 🙂 Mere tolerance overfor alle slags familieformer er bare så mega vigtigt!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Sikke et dejligt indlæg! Mange mennesker kunne lærer lidt af den familie som i er! At man er åben over for det der ikke er “normalt” .. Og i sidste ende handler det vel egentlig bare om at kunne give sin barn den kærlighed som er nødvendig – og er sikker på at lille Maggie My bader i kærlighed fra alle hendes forældre.
  – det er så dejligt at i deler ud om jeres hverdag som regnbuefamilie, for det giver måske folk et helt andet syn på hvordan det er at leve lidt atypisk, og at i som børnefamilie faktisk har de samme oplevelser og bekymringer som andre “almindelige” børnefamilie 🙂 jeg er fan!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Tror ikke at det overhovedet bliver et problem de fleste børn i dag har 2 fædre,,,2 mødre og mange søskende osv. Da Silas jo er en kendt person og har været åben omkring sin sexualitet findes det sikkert ikke mange som ikke ved hvordan tingene hænger sammen…..Men velkommen til forældrebekymringer,,, det bliver IKKE mindre med årene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Haha åh nej det må du ikke sige :))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg ELSKER jeres familie fordi den er så unik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej med jer ❤️
  Er så enig med alt du skriver, og synes at i virker som en fantastisk familie med en masse varme og kærlighed.
  Jeg har et spørgsmål. Du skriver at hvis Maggie spørger hvem hendes biologiske far er, vil i fortælle hende det. Betyder det at i på nuværende tidspunkt ved hvem der er den biologiske far? Eller vil i finde ud af det? Hvordan foregik det helt præcis rent praktisk da du blev gravid?
  Kærlighed til jeres familie, fra mig ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Vi vil finde ud af via en dna test hvem der er Maggies biologiske far. Rent praktisk, da jeg skulle blive gravid med Maggie, så gjorde drengene det ned i en kop. De blandede det. Så tog jeg en indgangs sprøjte og inseminerede mg selv på badeværelsegulvet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hej Louise
  Først og fremmest – tillykke med din nye blog, jeg nyder at følge både din og Silas’ blog og derved følge med i jeres skønne familie
  Jeg er selv vokset op i en anderledes familiekonstellation – jeg er vokset op med kun min mor, da min far på ulykkeligvis døde af kræft, da jeg var blot 4 mdr. I min opvækst er jeg blevet mødt med “Jamen alle har da en far!”. Men da han døde så tidligt i mit liv, har jeg aldrig rigtigt oplevet at have en far, udover i mine tanker ☺️
  Så jeg er SÅ enig med dig i, at budskabet om, at familier ser forskellige ud, og at der skal være plads til alle!
  Samtidig bliver jeg så glad helt ind i hjertet, når du skriver, at MM selvfølgelig skal have at vide hvem hendes biologiske far er, HVIS hun selv spørger. Jeg tror at hun vil spørge på et tidspunkt, men om det er når hun er 4, 10, 14 eller 18 år er ikke til at vide Bare husk på, at når børn er i stand til at spørge sine forældre eller de voksne om det der optager dem, så er det fordi de kan ‘tåle’ at høre svaret Skulle MM spørge til sin biologiske far, vil det handle om at få en brik i hendes ‘livs-puslespil’ og aldrig om, at hun så vil elske den ene far mere end den anden! I er tre fantastiske forældre, som vil være MM’s vigtigste!
  Jeg synes det er super fedt, at fædrene hedder Far Silas og Far Joe. Titlen far fortæller om deres relation til MM og navnet, gør at hun kan skelne dem fra hinanden – det bliver især praktisk nær hun vil kalde på den enkelte
  Luk ørerne for dem, der siger at hun bliver forvirret af deres titler – SELVFØLGELIG kan hun, ligesom så mange andre børn, rumme det. Hun har jo aldrig prøvet andet end at hendes familie består af mor, far Silas og far Joe. Tre forældre som fylder hendes liv med kærlighed – hvad mere kan man ønske sig!!!
  Beklager det blev en lang kommentar – jeg blev bare dybt engageret og lidt rørt af dit fantastiske oplæg og tanker
  Alt det bedste til dig og din skønne familie ❤️
  Vh. Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Mange tak for dine søde ord. Jeg er så enig med dig i hele din kommentar. Det er rart at høre at vi nok tingene ok og det hele nok skal gå :))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hvor er det fint med Far Silas og Far Joe 🙂 Glem dem der siger, at hun bliver forvirret – hun ved da 100% hvem de er, så hvad skulle hun dog blive forvirret over?! God weekend fra Hanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Louise!

  Først og fremmest tillykke med bloggen – den vil blive flittigt læst af mig fremover. Jeres familiekonstellation er så fantastisk og det at I er så åbne omkring det samt har lyst til at dele så meget med os andre, er jeg sikker på hjælper mange familier rundt om i landet!

  I er en skøn familie og I har en super dejlig datter, keep up the good work 🙂 Ser frem til at læse dine fremtidige indlæg!

  Stor respekt og mange hilsener,
  Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Mange mange gange tak for de søde ord – de betyder meget. Er så glad for at have en fast læser 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hørt!!! Jeg er sikker på, at I finder en løsning, som virker for jer, og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at MM bliver omgivet af kærlighed, kærlighed og atter kærlighed, og at det udelukkende er en bonus at have TRE, der øser kærlighed udover én fremfor to. What’s not to like!? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Præcis hehe Whats not to like ;))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej Louise. Jeg blir altså virkelig nødt til at klappe højlydt over dit indlæg! Nu er det Silas jeg er ‘fan’ af og jeg så derfor også Jeres program.. Efter at have set det er jeg bare så fuld af beundring over dig. Din personlighed, din varme og din kærlighed til Silas og Johannes – ja og selvfølgelig MaggieMy. Jeg har selv 2 piger hvoraf Victoria er 20 dage yngre end Jeres MM. Jeg er glad for at følge din blog også og jeg synes din – og jeres – måde at leve familielivet på er skøn! Og selvfølgelig kan man have to fædre såvel som man kan have 2 mødre 🙂 Jeg er enig med dig i at det nok (desværre) er forældrene der vil præge deres børn til at synes det er forkert og det er det der skal laves om! I har uden tvivl været med til at skubbe til folk med jeres program og jeg er ikke i tvivl om at de fleste er blevet skubbet i den rigtige retning. Min mand og jeg lever et ‘traditionelt’ familieliv med mor, far og 2 børn, men har altid været enige om at vores piger skal opdrages til at vores version af en familie langt fra er den eneste der findes og at der ikke er nogen måde der er forkert. Hvor der er kærlighed, kan det ikke være forkert! Glæder mig til forsat at følge din blog og ser især frem til indlæg om den skønne MaggieMy.
  Mange hilsner, Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Mange gange tak for de søde ord 🙂 Jeg er super glad for at du kunne lide vores program 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tusind tusind tak!