Min fredag aften

Interview til skoleprojekt

For et par måneder siden blev jeg spurgt om jeg vil svare på nogle spørgsmål til et skoleprojekt 2 piger skulle i gang med. De ville gerne skrive om livet i en regnbuefamilie, da de synes det er en ukendt verden og de synes folk dømmer meget hurtigt. De ville gerne gøre deres klasse opmærksom på at livet i en regnbuefamilie er ligeså normalt, som i en “alm. familie” 🙂  Jeg synes det var mega sejt af de to piger, at springe ud i noget de ikke rigtig kendte til, blot for at få mere viden om det, og dermed kunne informere andre og være med til, at få folk til ikke at dømmer så hurtigt.

Jeg synes det kunne være lid sjovt at poste interviewet, måske andre kunne blive lidt klogere på livet i en regnbuefamilie 🙂 Forresten fik de 10 i karakter, så det var så flot 🙂

Pic

 

1: Oplever I, at folk ser dømmende på jer? Hvis ja, på hvilken måde og hvordan påvirker det jer? 

Vi oplever faktisk ikke at folk ser dømmende på os. Langt de fleste støtter os og synes det vi gør er en god ting. Folk har ofte bare flere spørgsmål til vores familie, da de er nysgerrige på hvordan vi gør det og vil gerne høre mere om vores konstellation.

Hvis vi en sjælden gang møder nogen der synes vi er mærkelige og ikke forstår os, ignorere vi det bare. Vi lader os ikke gå på af det. Det er klart at nogen synes det er underligt, da det ikke lige er normen at have familie som os, men dem tager vi os ikke af. Dette skulle jeg vænne mig til, da jeg er meget følsom og hvis nogen kritisere min familie bliver jeg ked af det. Men der har kun været enkelte tilfælde, så vi er sluppet billigt 🙂

2: Møder I meget modstand eller det omvendte? 

Nej vi møder ikke meget modstand tværtimod. Folk er rigtig søde når de hører om vores familie og støtter os 100 %. De spørger ind til vores familie, og langt de fleste bakker os op.

3: Hvordan er livet i en regnbuefamilie?

Livet i en regnbuefamilie er næsten det samme som hos en alm. familie i hvert fald hos vores regnbuefamilie. Vi bor alle i samme hus, hvor vi har hver vores etage. Dette gør det nemmere, at have et barn sammen. Når Maggie My er stor nok kan hun løbe op og ned som hun vil. Dog skal Maggie My med tiden blive et dele barn, hvor hun er halvdelen af tiden hos mig og halvdelen af tiden hos Silas og Johannes. Det er nok det der adskiller os mest fra en alm. familie. Det bliver selvfølgelig lidt svært i starten at undvære hende, men det gør også, at jeg kan nå en masse ting og når jeg så har Maggie My, så kan jeg koncentrere mig 100 % om hende. I og med vi bor i samme hus, kan vi altid gå ind til hinanden og lige sige hej hvis vi savner Maggie My alt for meget, eller hvis vi har noget praktisk der lige skal tales igennem. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi bor i samme hus. Vi er meget fælles om tingene og det er rart.

En anden ting der adskiller os fra andre familier er jo, at Maggie My har to fædre. Dette ser vi bare som en ekstra bonus for Maggie My. Hun får ekstra meget opmærksomhed og ekstra meget kærlighed. Dobbelt op på lege fædre – det er kun godt. Hvis en forældre er træt er der altid to andre der nok vil lege.

4: Hvordan tror I Maggie My vil blive set på, når hun bliver større? Vil hun få svært ved at få venner? Er der chance for at hun kan blive mobbet? Har I skænket den tanke? 

Vi har selvfølgelig tænkt på, at hun kan blive mobbet og især hvis de andre børn ikke forstår, at det er ok at have flere forældre end bare en mor og en far. Dog håber vi, at til den tid når hun skal i skole, så er det blevet mere almindeligt med regnbuefamilier og mere accepteret. Vi håber på, at en regnbuefamilie bliver betegnet ligeså normal, som en almindelig familie. Det bliver også mere og mere almindeligt, at ens forældre er skilt og hvis de finder nye kærester, så har barnet også flere bonusforældre.

Vi vil støtte hende alt det vi kan og forklare hende hvilken familie hun kommer fra. Så når hun skal i skole ved hun hvor hun kommer fra, og hun ved, at hun er elsket og støttet, hvilket giver selvtillid og derfor tror vi ikke Maggie My vil få det svært i skolen. Hun vil blive en god ven at have, da hun er tolerant overfor det anderledes og dømmer ikke andre. Sådan håber vi meget det kommer til at foregå. Men hvis hun bliver mobbet, så vil vi tale med hende om det og hjælpe hende igennem og prøve at komme med løsninger til hvordan vi tackler det bedst muligt.

5: Hvordan reagerede jeres forældre, da I fortalte at I skulle have et barn, og dermed blev en regnbuefamilie?

Vores forældre blev super glade da vi fortalte at vi skulle have barn. Silas og jeg er bedste venner og har kendt hinanden i 14 år. Hans og min familie ses ofte og kender hinanden rigtig godt. Vi ses også ofte med Johannes familie, så alle blev rigtig glade for at vi skulle have et barn. De synes slet ikke det var mærkeligt og har kun støttet os gennem det hele.

Vi ses ofte alle familierne og alle tre familier holdt også jul sammen. Vi er ligesom blevet en stor familie så det er rigtig hyggeligt.

6: Bliver det dobbelt op på kærlighed for Maggie My med tre forældre og seks bedsteforældre?

Maggie My bliver rigtig forkælet af alle hendes bedsteforældre både med kærlighed og gaver. Maggie My får simpelt hen så meget kærlighed fra alle og også hendes forældre. Hun er et rigtig ønskebarn og vi elsker hende højt. Hun er det bedste der er sket for os alle sammen. Det ved hun allerede godt og hun ved lige hvordan hun skal sno os om sin lillefinger. Det er utroligt hvor tidelig de lære det.

7: Synes I, at børn burde lære mere om livet i en regnbuefamilie, så det bliver en naturlig del af normen?

Ja det ville da være rart hvis børn lærte/blev informeret mere om regnbuefamilier især når det bliver mere og mere almindeligt at leve på den måde. Det vil derfor ikke være så fremmede for børnene, at en af vennerne eksempelvis har to mødre eller to fædre og så bliver mobningen nok også mindre. Mere information ville være godt.

8: Hvad tror I folk tænker, når de hører ordet: “Regnbuefamilie.”? 

Det er svært at vide hvad folk tænker. Vi håber at langt de fleste synes det er en god løsning og måde for homoseksuelle at stifte familie på, men der er nok også mange der desværre synes det er mærkeligt og siger ad når de hører om bøsser og lesbiske. Der er stadig en stor del af den danske befolkning der synes det er klamt at være homoseksuel og det er ærgerligt. Folk burde ikke være så hurtig til at dømme, bare på grund af ens seksualitet.

9: Hvorfor tror I der bliver set anderledes på regnbuefamilier?

Vi tror der bliver set anderledes på regnbuefamilier fordi det netop er familier med bøsser eller lesbiske. Heldigvis er folk blevet mere tolerant overfor bøsser og lesbiske med mange ser stadig ned på dem. Hvis folk ikke har nok viden om regnbuefamilier, så er det fremmede for folk og dermed mærkeligt. Mange tror at alle i en regnbuefamilie er gift med hinanden eller har et seksuelt forhold til hinanden på kryds og tværs, og så kan jeg godt forstå folk synes det er mærkeligt. Men sådan forholder det sig jo ikke og man kan sagtens have barn sammen uden at have et forholm med hinanden. andet end på et venskabsplan.

10: Hvorfor tror I der er så mange fordomme? 

Nok lidt det samme som spørgsmål  9. Folk ved ikke nok om regnbuefamilier og derfor bliver det mærkeligt i folks øjne. Det er heller ikke alle der acceptere bøsser og lesbiske og hvis man er i mod dem, så er man også i mod deres familier. Jeg tror mange forestiller sig en masse i deres hoveder, som overhovedet ikke er rigtigt. Dette gør de har fordomme, da de gør det til noget mere mærkeligt end det er.

Resultatet af en regnbuefamilie: 

Lille søde Maggie My 🙂

IMG_4850

 

9 kommentarer

 • Liebe Barbara, ich freue mich auf so vieles, das ich im nÃsht¢cen jahr gerne mit dir machen werde! Danke für deine worte, herzlich hildi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Hansen

  Hvor er det fantastisk dejligt, at du vil bruge tid på sådan et par unge mennesker. Jeg holder foredrag om spiseforstyrelse og stiller heller end gerne op, men sådan er det langtfra alle der er.
  Jeg er meget fascineret af jeres måde at leve på og har så meget respekt for det du gør

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Tusind tak 🙂 Jeg vil rigtig gerne hjælpe og synes det er ret flot at unge vælger at lave projekter om noget anerledes for at skabe fokus. Det er så sejt – det vil jeg meget gerne støtte 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Spændende indlæg – tak for det 😀

  Jeg bliver jo nysgerrig i kærligste stil, tænker du over hvordan du vil lukke en (din)kæreste ind i jeres skønne regnbuefamilie – og at jeres lille vidunder så får en herre mere i huset?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Mange tak skal du have 🙂 åh nej tre mænd i huset det kan jeg ikke overskue haha ;))ej spøg til side. Der er masser af plads i vores familie til en kæreste til mig og det er noget vi har talt meget om, at det bliver dejligt når jeg finder manden i mit liv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ninna

   Af ren nysgerrig. Når du finder din kommende mand en dag – vil du så have flere regnbuebørn med Silas & Johannes eller skal det være barn med din mand? 🙂 eller hvad tænker du om det? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Overvejer begge ting, men er ikke kommet frem til en beslutning endnu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

   Hej Louise

   Jeg har et spørgsmål. Hvordan kan det være, at I valgte at blande Silas og Johannes sæd frem for bare at bruge Silas’ givet at han er din bedste ven gennem mange år og Johannes “blot” er hans mand? Det er bare noget jeg har undret mig meget over 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Det er et godt spørgsmål 🙂 Men vi ville gøre det mest fair istedet for at vælge på forhånd hvem der skulle være far. På denne måde var begge en lige stor del af det og begge føler sig 100 % som far for Maggie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min fredag aften