En Generation Uden HIV!!! + billeder

Hjælp – Kan babyer starte tigerspring før tid?

IMG_6470

Maggie har de sidste par dage ændret adfærd. Og jeg læste også, at der er 5 dage til hendes næste tigerspring. Men allerede nu kan hun være super glad og så lige pludselig blive helt vild irritable. Måden hun viser irritable på er, at hun vrisser/knurre af en. Hun laver en helt vild dyb stemme og så bare vrisser/skriger. Hun vil ikke sidde stille og karter rundt. Hun bliver sur på en over ingenting og skubber en væk, for så igen at kramme en helt vildt.

Jeg har også prøvet nogen gange, at hun græder helt vildt når hun skal have mad. Så spiser hun lidt, så græder hun, så spiser hun lidt igen – meget mærkeligt.

Når hun skal skiftes så græder hun også. Det vil hun bare ikke, med mindre der er noget hun kan blive underholdt af. Hun flipper helt ud og tårerne står ud af øjnene. Måske er det efter hendes uge med rød numse, at hun er bange for, at det gør ligeså ondt igen??

Noget nyt er at hvis jeg forlader rummet begynder hun at græde. Det har jeg oplevet to gange nu og det har hun aldrig rigtig gjort før.  Hun har næsten altid været ligeglad hvem hun er hos.

IMG_6919

De sidste to nætter har hun vågnet grædende op, hvor hun normalt sover igennem. Jeg har haft taget hende op og blevet nød til at give hende en flaske mælk for hun har været helt utrøstelig hvis jeg lagde hende uden mælk. Når hun så har fået sin mælk, så vil hun godt sove. Vi siger ellers ingen mælk om natten, men blev virkelig nød til det denne gang. Maggie behøver nemlig ikke mælk mere om natten, for hun spiser og drikke så meget om dagen, at hun ikke har brug for det. Men måske var hun alligevel sulten? Jeg håber ikke hun vågner hver nat nu for at få mælk – det skal jo ikke blive en dårlig vane, når hun nu ikke har brug for det og hun har mere brug for søvnen. Men selvfølgelig skal hun have den, hvis hun er sulten. Det er så svært at vide hvad der foregår og synes man famler sig lidt frem i blinde.

Silas siger at det er pga. fuldmånen hun sover dårligt for tiden 😉 men ved ikke om babyer reagere på fuldmåne? 😉

Jeg tænker bare kan hun været startet i tigerspring før tid?? Er der andre hvis babyer er i samme alder, der har samme adfærd?? Synes det er mærkeligt for Maggie er altid så mild og nu er hun sur det meste af tiden.

Heldigvis varer det kun en måned denne gang 🙂 Håber hun snart bliver mere sig selv igen. Kan mærke jeg stresser indvendig når hun ikke er 100 % ok og hun hurtigere bliver ked af det. Det kan jeg slet ikke lide, hvilket jo nok er meget normalt…

IMG_6685

21 kommentarer

 • Charlotte

  Hej Louise.
  Min datter på 13 mdr har også lige haft en periode med opvågning om natten og et noget små pylret humør :joy: Har købt bestselleren `Vidunderlige uger`, som jeg har haft stor glæde af at læse i.. Blev en del aha oplevelser rigere 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Jeg har også app´en Vidunderlige uger, den er ret god. Men synes Maggie starter en uge før, der står hun skal starte på sit tigerspring 🙂 Skørt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Conny

  Det er en fase, det er en fase, det er en fase! Det siger jeg ofte til mig selv, man bliver vild frustreret når de små begynder at opføre sig anderledes. Men det er helt normalt, i er ikke alene! Har selv en lille søn på 1,5 år nu og hold nu op en temperament han har fået, og det er for det meste kun mor der duer, med mindre det kun er far der er der håber hun sover igennem igen
  – også må jeg lige sige at jeg har så meget respekt for jeres familie konstalation
  Mvh Conny, mor til 2

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Tusind tak og ja jeg siger hele tiden til mig selv det er en fase. Det er heldigvis hurtigt overstået og hun sover nu igennem igen – jubii 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej Louise! Et godt råd, fra en mor til tre: Glem alt om tigerspring, og kig og lyt til din datter! da jeg fik mit første barn, var der ikke noget der hed tigerspring (det var i hvert fald ikke kommet til Vesterbro ;-)). Børn lærer jo hele tiden nyt og bliver mere opmærksomme, og deres måde at reagere på, er jo ved at kræve ekstra opmærksomhed og ved at blive mere pylrede! Da jeg fik mit andet barn, var tigerspring det sidste nye (selvom jeg længe troede at det havde noget med tigerdyret at gøre! Jeg valgte heldigvis samme taktik, som med mit første barn, nemlig at følge barnets signaler! Jeg tror at man som mor bliver mere stedet, hvis man hele tiden skal forholde sig til, hvad en bog eller en app, siger! Ingen børn er ens, og hverken kan, eller skal puttes i kasser! Nyd Maggie, med alle de udfordringer det medfører! Man kan lige så godt vænne sig til dem, der bliver ikke færre udfordringer, jo ældre børnene bliver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   At man som mor bliver mere stresset – selvfølgelig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Jeg tror du har helt ret, selvom det er meget rart at en babys udvikling kan kaldes for noget og i dette tilfælde tigerspring. Så ved alle hvad man taler om. Her på det sidste er jeg også begyndt at lytte mere til mig selv og min egen intuition omkring Maggie, det har jeg ikke været så god til før. Jeg har lidt undertrygt den. Men nu gør jeg det igen, det tror jeg er mest fornuftigt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathalie

  Hej Louise. Jeg har en søn på 13 mdr og jeg kan nikke genkendende til især det med søvnen. Da N startede i vuggestue kom reaktionen efter 1 uge.: to uger med MEGET utrolige nætter! Han er altid glad når han bliver afleveret men det var tydeligt der skete et eller andet om natten og vågnede også grædende op og ikke desto mindre græd han endnu mere hvis man bare gav sut og gik. Kan forstå MM er startet i dagpleje for nogle uger siden så måske reagerer hun på det sådan? Men ja det er jo ikke til at vide 100%. Her faldt det sammen med snot og tænder så hvad der er hvad fingermad vist aldrig rigtigt helt ud af;-)
  Håber I snart får jeres milde datter og gode nætter tilbage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Det kan sagtens være tigerspring – de kommer ikke altid som der står i bøgerne.. Min datter Victoria er 20 dage yngre end MaggieMy og hun er ligesådan lige nu, minus det med at vågne om natten. Hun vrisser og blir sur og tvær ud af det må for 2 min efter igen at være en glad og grinende pige. Og hun skriger i vilden sky hvis jeg, hendes far eller storesøster forlader rummet.. Et er seperationsfasen og den er svær og hård. Eneste trøst er at den går over igen. Jeg har heldigvis prøvet det før med hendes storesøster, men kan tydeligt huske følelsen af at famle sig frem i blinde og læse side op og side ned om løsninger og årsager – for egentlig bare at ende med at være blevet endnu mere forvirret og usikker.. Håber fasen snart er ovre igen så du får din smilende, glade og ‘igennemsovende’ datter tilbage snarest 🙂 Kram herfra. Hilsen Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hej Louise.
  Det kan variere meget fra barn til barn, hvornår et tigerspring sker. Det er forskelligt, se på tigerspring og ugerne som en guideline til Maggie My.
  Vh en pædagog i en vuggestue 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Hej Louise. Skøn lille datter i har Min søn Carl er lige blevet 1 år og vi er igennem samme face som du beskriver at Maggie er i og han er heller ikke midt i et spring. Han vågner også op om natten og vil have mælk, som han ellers ikke har fået i meget lang tid, han drømmer også en del, som viser sig ved gråd og ulykkelighed. Han har også skiftende humør som vi aldrig har set det før og kan blive virkelig hidsig
  Jeg tænker at det har noget at gøre med alt det der sker i deres verden lige nu. De vokser vildt, starter i dagpleje, får flere og flere tænder, begynder måske og gå osv osv. Deres udvikling er i øjeblikket på sit højeste og jeg tænker rigtig meget over hvor frustreret og irritabel jeg selv kan blive når jeg går igennem en udvikling med mig selv. Og når man har deres alder kan man ikke give udtryk for sin irritation eller frustration når tingene ikke lige vil som man havde tænkt sig det. Også må det næsten være den eneste måde det kan komme til udtryk, ved skrigeri og hysteri. Og det er da også bare irriterende når ingen forstår hvad det er man vil Ift. flasken om natten tænker jeg for Carl at det handler om tryghed og det at man mærker nærhed og genkendelighed, når så mange ting er nye hele tiden. Vi har også snakket om at han jo ikke skal vendes til flasken om natten igen, men er blevet enige om at det er et behov lige nu og noget han tydeligvis har brug for da han tager hele flasken. Også må vi tage “kampen” på et senere tidspunkt Håber du kan bruge noget af det eller ihvertfald finde ud af at din datter ikke er den eneste der går igennem den slags periode
  Mvh Lena

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Hansen

  Hejsa
  Jeg har heldigvis været heldig, at jeg aldrig rigtig har oplevet sender tigerspring. Jeg har 4 børn hvor den yngste er 1 år (fra juli 2014) han sover normalt igennem, men har af og til nogle nætter hvor han vågner et par gange og er ked af det, nogen gange har jeg prøvet med en flaske mælk, men det gider han ik mere. Vi har lagt mærke til st de nætter tit kommer op til at han får en ny tand.
  Du skriver maggie lige har haft en tur med rød numse, det får de jo også nogle gange fordi der er bisser på vej
  Vil også lige sige , at jeg har den dybeste respekt for dig og din familie, tak fordi vi må følge med

  Mvh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annemette

  Kan kun sige ja! Min søn er snart 3 men husker det SÅ tydeligt- til sidst behøvede jeg nærmest ikke app’en da tegnene var super tydelige… Og hos ham vekslede det som regel altid med dage/uger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Du nævner i et tidligere indlæg at du er særligt sensitiv, det kan godt nedarves.
  Hun er lige startet i dagpleje, med mange indtryk. Det kan også være det hun reagerer på. Er selv særlig sensitiv, og har 2 piger der også er sensitive. De reagerer også på forandringer i hverdagen.
  Prøv hvis det er muligt at “skærme” hende lidt efter en lang dag i dagplejen. Evt med lidt roligt musik og blide berøringer i en tryg favn. Prøv at holde fast i denne rutine uanset om hun er ved dig eller drengene. Det behøver ikke være meget mere en 15-20 min. Bare så hun får lidt ro i hovedet.
  Det har hjulpet herhjemme
  Tanker herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det kan sagtens være, har lige oplevet denne samme med min datter, hun er sovet møg dårligt i 14 dage, og normalt sover hun altid igennem.. Sådan har de sidste tre spring været.. Hun er 16 1/2 mdr nu og får stadig en tår flaske når det er for hun reagere på samme måde, ingen ro før flasken.. Men når springet er over vågner hun ikke for mælk.. Tror flasken er tryghed og genkendeligt Hun lyder fuldstændig som min Agnethe i spring.. Så pt. Føler jeg med dig! Halleluja for kaffe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej Louise
  Min datter er en smule yngre end Maggie, men hun er præcis som du beskriver. Hun plejer at sove igennem, men vågner en gang om natten og vil ammes og sover så videre. Hun bliver også irriteret og siger lyde, skubber osv. Hun vil heller ikke skiftes og hvis jeg forlader rummet protestere hun også. Jeg har spurgt netsundhedsplejersken og hun siger det er helt normalt for alderen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Det er meget rart at vide at vi er ikke de eneste der går igennem det, selvom det ikke er sjovt i perioden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise poulsen

  Et tigerspring kan sagtens starte før tid. Et tigerspring eller udviklingsspring jeg som kalder det her hjemme føler ens termin. Så er baby f.eks født 41+0 og ligger der et spring omkring 9 ugers alderen kan det godt starte når baby er 8 uger. Giver det mening?
  Her er baby født 39+0 og det passer meget godt med at vi starter springer lidt senere. Men alle børn er jo forskellige og det er jo mest en guideline ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Men meget god guideline at gå efter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catrine

  Hej Louise
  Det er forskelligt fra barn til barn hvornår tigerspringer ligger min datter fulgte aldrig skemaet så det er helt normalt samtidig er det en normal fase at børn kan blive ked af det når man forlader er et rum det er også bare en fase

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En Generation Uden HIV!!! + billeder