Godnat fra Ågerupgård

Den evige bekymret mor

Tror dette indlæg er noget de fleste mødre kan relatere sig til. Silas kunne ikke helt forstå det og ser meget mere realistisk på det 😉 Men han spørger interesseret ind til følelserne. Tror fædrene føler meget det samme som mødrene, og de vil også gøre alt for deres børn, men der er bare det der hedder moderinstinkt – det er en vild følelse. Når Maggie græder, græder jeg inden i, når Maggie slår sig, gør det forfærdeligt ondt inden i. Det tror jeg ikke det gør på fædre – men jeg kan tage fejl.

De følelser der følger med at være blevet mor er jo fuldstændige vanvittige. Man tror slet ikke det er muligt at føle så meget, før man er blevet mor.

IMG_8117

Maggie er begyndt at gå – alene uden hjælp fra hånden af en person. Det er så dejligt hun kan gå og når hun rigtig er stabil bliver det en stor hjælp især om morgen. For det er hårdt at bære hende ud + tasker + skraldeposen (man går jo ikke to gange ;)) Det bliver dejligt, når hun bare kan gå ved siden af.

Men indtil hun bliver rigtig stabil kommer hun til at tage nogle ture i gulvet og det er her det ikke er rart at være mor. Og det er her Silas er mere realistisk og siger at det skal hun igennem og det skete også for os og vi kan jo ikke huske det. Jeg siger mange gange til mig selv: “Hun kan ikke huske det. Hun husker først ting fra hun er omkring 3 år” 🙂

Alt gør ondt inden i mig når hun falder. Nogen gange falder hun bare på rumpen og så er det ok. Men det er når hun falder bagover eller forover og slår hovedet. Hun ved jo ikke hvordan hun tager fra. Bare det jeg skriver om det gør det ondt indeni. Det er frygteligt hun skal igennem nogle styrt. Og selvom jeg prøver at være tæt på hende når hun går, så er det ikke altid sikkert jeg kan nå at gribe hende.

IMG_8114

Jeg bliver så ked af det indeni når hun græder. Jeg ville ønske at jeg kunne tage alle knubs for hende resten af livet, men det kan jeg jo ikke. Og det er noget hun skal igennem og hun lære af det og hun bliver stærkere af det.

Jeg tror på at jo ældre hun bliver, jo større bliver bekymringerne – jo vildere ting kan ske. Godt hun har to fædre der er stærke og kan tåle meget mere 🙂

Jeg havde engang en kollega på mit gamle job, der blev ringet op af hans datters børnehave. Hans datter skulle på skadestuen for hun var faldet ned at et klatrestativ og slået fortanden ud tror jeg nok. Jeg glemmer det aldrig. Jeg talte tit med ham om hvordan han kunne klare det, når der var blod osv. og de kom slemt til skade. Han sagde når det er ens barn, så går et overlevelsesinstinkt op i en og man gør alt hvad man kan, for at sit barn får det godt igen og trøster osv. Man kan alt når det kommer til ens barn.

IMG_8110

Jeg er overhovedet ikke god til blod. Og besvimer når jeg skal have taget blodprøve, så jeg skal ligge ned. Så jeg gruer virkelig for de slemme skader og jeg har allerede ondt i maven, af at tænke hun skal igennem det – vores lille baby.

Som i kan se på billederne har Maggie haft tre lidt slemme fald her i sidste uge. Hun har fået en skramme i panden og et blåt mærke i panden og et blåt mærke på kinden.Lille pus 🙂

Alt river inden i mig og gør ondt. Men det er jo sådan en mor er designet. De skal have de følelser for at beskytte sit barn. Det er derfor barnet overlever. Det er bare vilde følelser…

Nogen gange tror jeg, at jeg er for følsom til at være mor 🙂

IMG_8105

6 kommentarer

 • Anne Sofie

  Tror ofte jeg er alene om de følelser ☺ kan blive syg af bekymring. Men har Heller ikke nogen at dele det med

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Det er så svært med de tanker og bekymringer nogen gange. Tror det er vigtigt at tale med nogen om dem hvis man kan 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Hvor er det godt, at du er så god til at fortælle om dine følelser og bekymringer. Det hjælper meget.
  Det er hårdt, når den lille kommer noget til, men det er noget, I skal igennem, og bare du ved med dig selv, at du gør alt, hvad du kan for at være der for hende, så kan du ikke gøre mere. Og heldigvis virker lille Maggie My som en dejligt robust lille pige med al den kærlighed, hun får fra jer alle tre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Åh hvor jeg kender det! Jeg er også negativ bekymret – og pylret – siger min mand.. Min forklaring – undskyldning – er simpel ‘jeg er mor og mærker det som mit barn mærker’
  Men det bliver dog lidt nemmere synes jeg. Vi har fået nr 2, Victoria, 20 dage efter I fik MaggieMy. Jeg er stadig bekymret når hun slår sig, men en smule mindre end med den første. Der er som om at når den Laura på 5 har været igennem en masse (fald, knubs, løse tænder, opkast, hul i hovedet, osv) er jeg lidt mere hærdet når Victoria slår sig.. For jeg har set at Laura klarer sig på trods af det hele. Men kan godt huske kunderne i maven og smerten indvendig når man hører sit barn græde af smerte – det forsvinder aldrig, men det bedste man kan gøre og give, er trøst, knus, kys og kærlighed! Og det gælder både mødre og fædre – så på det punkt kommer MaggieMy vist aldrig til at mangle noget 🙂 Kram fra Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvor er hun altså bare søøød!❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du har ret, de fleste mødre kan nikke genkendende til dine følelser. Vi elsker jo vores børn højere end noget andet og vil helst at de aldrig kommer til skade., aldrig bliver kede af det, aldrig bliver drillet osv osv. Og vi ser som regel alle farerne på forhånd…. Og frygter det værste.
  Men som Silas siger (og sikkert de fleste andre fædre) så er der mange møgubehagelige ting de kære små skal igennem uanset om vi henter månen til dem, hele tiden er indenfor en meters afstand eller aldrig lader dem komme ud, så vil der være episoder som vi ikke kunne forudsige. De tager heldigvis sjældent skade af at slå sig osv, og selvom det sommetider gør ondt så er livet jo én lang læringsproces som koster lidt knubs af og til….
  Husk at Maggie er en stærk lille pige som hele tiden lærer noget nyt og en del af udviklingen kræver lidt blå mærker og hudafskrabninger.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godnat fra Ågerupgård