Derfor har vi valgt at lave en sæson 2

Jeg var så heldig i går :)

I går var jeg så heldig at blive inviteret til premieren på “The Danish Girl” af Silas og Joe. Joe skulle holde åbningstalen og han gjorde det så godt – han er så sej, at stille sig op foran alle de mennesker og fortælle om at turde være sig selv også selvom det ikke er normen. Hvor vigtigt det er at acceptere og respektere hinanden lige meget hvad. Og fortælle om foreningen LGBT – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, der kæmper for retten til at være den du er. En meget rørende tale.

2015-12-29-1451404098-7547215-thedanishgirl

Filmens instruktør Tom Hooper var der og præsenterede filmen. Det var sjovt at høre ham fortælle om hvordan filmen blev til i København. De to Oscar nominerede hovedroller var der også. Eddie Redmayne & Alicia Vikander. Tom fortalte også om castingen af de to hovedroller. Han var virkelig sjov og god til at fortælle.

IMG_8643 IMG_8646

Filmen handler om en dansk kunst maler, der er gift med en kvinde der også er kunst maler. Dog inderst inden føler han sig forkert og føler sig som en kvinde. Det kommer mere og mere til udtryk undervejs i filmen og han var faktisk den første i verden til at få en kønskifte operation. Den foregår i København i 1926 og det var helt sjovt at se København i sådan en stor film.

Det er en fuldstændig mind blowing film, som jeg kun kan anbefale alle at se. Den rør en dybt. Skuespillerne er helt utrolige og deres nominering til en Oscar er fuldt fortjent. Håber de vinder 🙂 Den kærlighed og respekt der er mellem de to hovedroller, er fantastisk og de prøver langt hen af vejen at holde sammen, men det er svært når den ene føler sig helt forkert og vil egentlig noget andet.

Filmen sætter virkelig tankerne igang om hvor langt vil man gå for sin elskede så han/hun er lykkelig? Vil man sætte sit eget liv på standby og gå på kompromis. Jeg tror for den rette så vil man gøre alt. Hvis man virkelig elsker personen.

IMG_8648

Billedet er tyv stjålet fra ekstrabladet.dk. Håber det er ok 🙂

2 kommentarer

 • Christina

  Jeg så filmen her i Norge lørdag aften og den var så Fantatisk god!! Virkelig en film som kan anbefales! Men øv hvor blev jeg skuffet over at hun døde så kort tid efter sidste operation. Hun skulle jo nyde livet der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Sjødahl Mahnkopf

   Ja desværre – men alligevel super god film 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor har vi valgt at lave en sæson 2